καλώς ορίσατε....

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

επιθεώρηση 25/02



Εικόνες απο χθεσινή επιθεώρηση

7 σχόλια:

  1. Ελένη σε λίγο όλη η κηρήθρα θα είναι γεμάτη γόνο.Αν δέν προλάβεις ,τότε τα κύπελα που έχουν φιάξει κάτω κάτω θα γίνουν βασσιλοκέλια με πρόθεση σμηνουργίας.Καλού κακού όπου τα βλέπεις να τα καταστρέφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτη σε ευχαπιστώ για τη βοήθεια,ο θεος να στο ανταποδίδεικαι με το παραπάνω.Είναι σε κυψέλη 10άρα,εκ τον οποίον 5 με πληθυσμό.Τα είχα καταστρέψει 4-5 μέρες πριν.Εαν ειναι για αλλαγή βασίλισσας απο που το καταλαβαίνουμε?
    Μήπως τότε πρέπει να τα αφήαω?
    Τα εχω σε παραλία είχε 18c'χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο γόνος είναι διάσπαρτος και όχι "στρωτός" δηλ γέννα εδώ και εκεί όχι συνεχόμενα τότε είναι για αλλαγή βασσίλισας.Οπως και να έχει όμως δέν αφίνουμε ποτέ να το κάνουν μόνες και ανεξέλεκτα. Αν όμως δείς και φιάξουν βασσιλοκελιά τότε πάρε την μάννα με ένα τελάρο τροφές και μία κενη κτισμένη ,βάλε δύο άκτιστες δεξιά-αριστερά και απήγαινέ την 3-4 χιλ μακριά.Στην υπόλοιπη βάλε συμπλήρωμα άκτιστες και άσε να εκολαφθούν οι βασσίλισες άν θέλεις να πας για μέλι η την 12 μέρα από τότε που θα έχεις δεί τα κελιά χώρισέ την να φιάξεις μικρές παραφυάδες.Αν επιλέξεις να πάς για μέλι μπορεις 1 μήνα μετά την εκόλαψη να ενώσεις και την παλαιά μάνα για να φιάξεις δυνατή που θα χρειασθεί σε λίγο όροφο.
    Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελενη τις ευχες μας,σε παρακολουθω και βλεπω συνεχει προοδο.Ποιο βιβλιο εχεις? Ο Φωτης τα λεει ωραια,δεν ξερω εαν μπορεις να τον παρακολουθησεις,γι'αυτο ρωταω ποιο βιβλιο εχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν μέρη μπορώ να παρακολουθήσω το Φώτη
    Βαγγέλη σ ευχαριστώ, έχω δανιστεί κάποια
    ώσπου να αποφασήσω τι να αγοράσω.
    Ξεφυλλίζω τη Σύνχρονη μελισσοκομία,στο
    διαδύκτιο και παρακολουθώ τα μαθήματα στο ΙΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπου δέ είμαι αρκετά σαφής μπορώ να επανέλθω.
    Καλημέρα και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή